Inzicht Nederland
Search
Close this search box.

Blijf beleeft

Hoe vervelend het soms ook is je blijft beleeft. De mensen waarmee je een conflict hebt zijn ook gewoon mensen en doen hun werk. Dat jullie er misschien samen op dat moment niet uitkomen is soms frustrerend en daarmee wordt je geduld op de proef gesteld. Zeker als er emoties bij komen kan de situatie snel escaleren. Het is soms beter om niets te zeggen.

Beleefd zijn heeft de overheid (als voorbeeldfunctie) vaak maling aan. Zie hier 1 van de velen voorbeelden waarbij je als burger wordt uitgescholden!

Er worden in Nederland nog steeds vele mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben.  Daarnaast is het zo dat wat je zegt, zei noteren alsof je het hebt verklaart. Dit terwijl je het heel anders zo hebben bedoeld.

Beheers jezelf en bedenkt dat (zeker als je het vastlegt) er later op terug gekomen kan worden. Wij kunnen u ook later beter en meer informeren dan u op dat moment waarschijnlijk weet. Hiermee blijft u de situatie de baas en geeft u het goede voorbeeld.

Helaas zijn er ook voorbeelden bekend van agenten die schelden tegen burgers. (zie video)

Ik geef toe dat ik zelf vaak ook in situaties ben beland waarbij de andere partij je juist uit de tent probeert te lokken door opmerkingen te maken welke juist zijn bedoeld om er voor te zorgen dat je een fout begaat zodat ze (letterlijk) een stok hebben om mee te slaan. Leg het vast en later wordt het tegen de agressor gebruikt. Het is jammer te moeten constateren dat veel handhavers zich persoonlijk aangevallen voelen en hun taak om te de-escaleren totaal niet hebben begrepen. Hier vindt u daar voorbeelden genoeg van.

machtsmisbruik (heeft voortaan consequenties)

Voor u als burger (mens) heeft u louter uw stem als wapen (wat ook voldoende is) de overheid heeft een breed scala aan mogelijkheden u het zwijgen op te leggen. Ongeveer in deze rangorde;

 • stem
 • wurggreep
 • wapenstok
 • handboeien
 • pepperspray
 • taser (stroomstootwapen)
 • pistool
 • collegas
 • voertuigen en helikopters
 • hele politiecorps
 • het leger
 • CJIB, CVOM, deurwaarders, huis ontruimers, etc, etc

U begrijpt, dat gaat u nooit winnen!

Wij adviseren daar waar u vindt u dingen anders en/of beter had kunnen doen, het verlies te nemen en mee te werken (aan hoe dat in het systeem is geregeld). Maar als u vindt dat u in uw recht staat en de andere partij u onrecht aandoet adviseren wij u het meteen vastlegt en waar mogelijk de identiteit vastgesteld te krijgen zodat in een later stadia (eventueel met hulp van inzicht Nederland) kan worden gekeken wat er nou precies is gebeurt. Mocht blijken er wederechtelijk is gehandeld door de overheid zullen wij dit vastleggen in het dossier en ons uiterste best doen de overtreder uit zijn of haar functie te laten ontslaan! Hiermee willen wij ons hard maken tegen machtsmisbruik door de overheid zodat het klimaat leefbaarder wordt. Nu anno 2024 zien wij een polarisatie tussen burger en overheid.

Leave Your Comment