Inzicht Nederland
Search
Close this search box.
inzicht-nederland-mee-met-het-systeem

Mee met het systeem

Ga je mee? In of met het systeem?

Het is geen vraag die je ooit is gesteld, maar een situatie waarmee je vroeg of laat wordt geconfronteerd.

Vooropgesteld dat het mee gaan met de stroming de minste weerstand oplevert is het wel de vraag waar jij zelf vindt waar de grens is.  De grens tussen wat acceptabel is (maar ook nog comfortabeler in het geval van een fietshelm) en waarbij het doel niet meer de middelen heiligt. Met andere woorden hoe ver ga je blindelings mee in de regels welke worden opgelegd en wanneer vindt je dat het te ver gaat?

Uit onderzoek (welke later hier gepubliceerd) blijkt dat er steeds minder draagvalk is voor de regels welke worden opgelegd door de overheid. Temeer je daar vaak zelf nooit wat over gevraagd is door diezelfde overheid. Ook staan de opgelegde regels niet in een verkiezingsprogramma dus heb je het er maar mee te doen. Houd je je niet aan de regels dan wordt je gestraft! 

De grote vraag is of dit niet beter of anders kan. Hoe kun je er nou voor zorgen dat er weer meer draagvalk komt op hetgeen wordt opgelegd in regels?

Op dit moment gaat de bemoeienis van de overheid veel te ver en stuit tegen veel weerstand van de bevolking op.

Wilt u het ook anders? Laat het ons weten.

Het kan ook zijn u het geen probleem vindt en alles doet wat wordt verplicht. In het laatste geval behoort u dan tot de grootste groep Nederlanders die middels een z.g. angst cultuur in toom worden gehouden door de overheid. Gewoon doen wat wij zeggen en op tijd betalen. Zo niet dan! …… en dan krijg je de reeks met maatregelen, boete, 1e verhoging, 2e verhoging, 3e verhoging, in beslag name, gevangenisstraf, etc, etc

Inzicht Nederland is op zoek naar een methode om meer zeggenschap te krijgen in de vrijheid wel dan niet mee te gaan in opgelegde regels.

Wij hebben het natuurlijk niet over voorrangsregels op een kruispunt. Velen zijn er goed om het systeem goed draaiende te houden. Maar het lijkt erop dat alle regels er wel zo’n beetje zijn welke na de tweede wereld oorlog nodig waren Nederland op te bouwen. Maar nu het hele overheid als een goed geoliede machine op dreef is en er niet zo veel meer regels zijn te bedenken, maar deze ook hun baan niet willen verliezen, ze maar gaan zitten broeden op nieuwe regels welke weerstand oproepen bij de burger(s).

Ik noem vogelhuisjes in bomen of een fietshelm verplichten.

Ook de ene regel komt in conflict met de andere regels. De burger kan het al niet meer volgen, alleen nog maar de ambtenaar die het heeft bedacht. En ze werken niet samen. Zo wil de ene ambtenaar meer vergroening in de stad en stimuleert plantenbakken en tegels uit de stoep te halen, terwijl de ander ambtenaar gaat optreden en zegt dat het niet mag en gaat handhaven?!

Snapt u het nog?

Facebook
X
WhatsApp
Email
Telegram

Leave Your Comment