Inzicht Nederland
Search
Close this search box.
inzicht-nederland-casus-vogelhuisje

Vogelhuisje in de boom

Daar waar de meeste gemeentes (ook de gemeente Deventer) hun best doen de natuur te herstellen en met allerlei leuke initiatieven komen voor de bewoners. Zoals stoepregels eruit voor de woning en daar groen te planten, vogelhuisjes te plaatsen om bijvoorbeeld de processierups te bestrijden, etc, etc.

Toch was (de inmiddels vaste bezoeker) Robert Fuhre van de afdeling handhaving uit de gemeente Deventer van mening op te moeten handhaven. Dit was de eerste actie van een reeks aan maatregelen van Robert Fuhre welke hij nog meer in het verschiet had voor dhr. van Vuure. Zo maakt deze toezichthouder, naast misbruik van zijn functie ook misbruik van zijn macht en maakt zich schuldig aan profilering (lees: Hetse) niet alleen op het adres van betrokkenen, maar erger nog ook persoonlijk (welke weer onder discriminatie valt). 

Onprofessioneel

Inzicht Nederland is van mening dat toezichthouders als Robert Fuhre geen goede inschattingen kan maken in zijn werkzaamheden en in de regel de casussen (bewust) laat escaleren. Dit terwijl handhaven geen doel op zich is en het juist gaat om een leefbaardere omgeving te krijgen. Dit eerste optreden van hem krijgt een zware onvoldoende en is te kwalificeren als onprofessioneel. Er zit namelijk nogal verschil in het begeleiden van voertuigen en het omgaan met mensen. Wij snappen best dat het werk als toezichthouder niet altijd even leuk is, zeker als je geconfronteerd wordt met lastige burgers welke een bekeuring krijgen voor iets wat stom was om te doen (bijvoorbeeld door rood licht rijden, fietsen op een voetgangersgebied etc, etc) Maar zo hard optreden tegen een klein vogelhuisje in de boom en daar eerst voor te waarschuwen en dan later komen controleren of je het heb weggehaald zoals hij eiste? Hij (net als zijn collega’s) vind(en) het maar niks als je vragen stelt over de zingeving van zijn monoloog. Na het te hebben verwijderd en hem te hebben gecomplimenteerd over zijn optreden liet hij het er na her controle niet bij zitten. Zo is hij kort daarna teruggekomen voor een kleine steiger voor de woning welke net opgebouwd (waar hij meteen een bekeuring voor uitschreef van 300 euro) en omdat het op zou vallen hij betrokkenen persoonlijk in diskrediet wilden brengen heeft hij (Robert) zijn collegas instructies gegeven langs te gaan (ongeveer twee weken later) om een proces verbaal uit te schrijven over twee bloempotten voor de woning.

U begrijpt dit naast zeer klachtwaardig is, ook (strafrechtelijke) gevolgen gaat hebben voor deze toezichthouder. In deze fase (van schrijven) gaat het om nog meer verzamelen van bewijs om de klachten en beschuldiggingen te bundelen.

Leave Your Comment